Des dels Black Keys (I)

El so dels Black Keys em va fer donar uns passos endevant en la búsqueda del so que tinc al cap i que sento que és el meu objectiu final. Des de que els vaig escoltar per primera vegada em va captivar la plenitud d’espectre de freqüències amb la que treballen i com aconssegueixen mantindre l’essència i la simplicitat del so de fa més de 50 anys.

Suposo que abans de parlar dels Black Keys hauria de parlar dels White Stripes, i així ho faré:

Pel recorregut musical juvenil que he viscut feia molt anys que coneixia els estudis de gravació Toe Rag (aquí us podeu informar sobre l’estudi). Tinc desenes de discos que s’han enregistrat en aquest estudi, el primer dels quals va se dels anglesos Clique (els quarts en aquesta llista) i crec recordar que tots i cadascun d’ells tenen un so impecable: simplicitat, personalitat i autenticitat. Recordo que quan erem joves deiem que el Liam Watson dormia amb el “traje” posat, estava entre el científic mig boig i el mod elegant de mitjans dels ’65.

(Tot i que sembli mentida, aquest post hauria de tenir 10 o 12 pàgines tranquilament)

Ara bé, salvant les distàncies estilístiques entre els White Stripes i els Black Keys (que tampoc estan tan allunyats) és evident que caminen per camins paral·lels i molt propers pel que fa al so. De fet podeu fer un cop d’ull a aquest article per veure com el Jack White es queixa de que els Black Keys li han copiat la idea sonora. Diu: Sense els Stripers no haurien existit els Black keys

Tooooooma ego!
Continuarà

Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: